BAZĂ DE DATE:

Hărți urbane - Cadrul European pentru Orașele Durabile

În anul 2020, cu ocazia elaborării Politicii Urbane a României, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației împreună cu Banca Mondială au realizat o bază de date ce include o serie amplă de indicatori utilizați pentru analiza stadiului de dezvoltare urbană la nivel național. Acești indicatori au fost catalogați pe modelul arhitecturii elaborate la nivel european pentru a susține Carta Leipzig și viziunea comună pentru orașele sustenabile. Puteți accesa baza de date urbane în acest link.

În completarea indicatorilor prezenți în arhitectura Cadrului European pentru Orașele Durabile, experții asociați proiectului au creat o serie de hărți urbane care pot fi utilizate de către autoritățile publice pentru elaborarea documentelor strategice și programatice la nivel local și regional.  Aceste fișiere pot fi descărcate și utilizate prin accesarea link-urilor de mai jos.

Sperăm ca aceste baze de date să fie de folos orașelor din România în actualizarea strategiei de dezvoltare a orașului și în identificarea de alte proiecte relevante de dezvoltare urbană la nivel local și regional.