Termeni și Condiții

Acest document prezintă termeni și condiții de funcționare a platformei citadini.ro. Platforma a fost dezvoltată în 2020, la inițiativa Băncii Mondiale, cu scopul de a consulta cetățenii în legătură cu aspecte din domeniul dezvoltării urbane, precum și pentru a facilita colaborarea între actorii interesați să contribuie la elaborarea Politicii Urbane a României.

Vă rugăm să citiți cu atenție termenii și condițiile prezentate în continuare. Acestea conțin informații importante cu privire la drepturile și obligațiile dumneavoastră.

Despre platformă

Platforma citadini.ro este un instrument online, prin intermediul căruia cetățenii din România au posibilitatea de a se implica în procesul de elaborare a Politicii Urbane a României, prin intermediul unui set de instrumente puse la dispoziție. Platforma citadini.ro este disponibilă în format web și adaptată pentru dispozitivele mobile.

Acceptarea termenilor de funcționare

Prin utilizarea platformei citadini.ro, acceptați și sunteți de acord să acceptaţi Termenii și condițiile de funcționare enunțate în acest document.

Moderatorii platformei au dreptul de a modifica Termenii și condițiile de funcționare oricând, cu scopul de a îmbunătăţi procesul de implicare a cetățenilor în elaborarea Politicii Urbane, precum și experiența acestora pe website. Prin continuarea utilizării platformei sunteți de acord să acceptaţi acele schimbări, în cazul în care ele sunt efectuate.

Pentru utilizarea platformei citadini.ro există termeni și condiții de funcționare cu privire la:

Utilizator – orice persoană fizică care se înregistrează în platformă și accesează conținutul pus la dispoziţie de către citadini.ro;

Consultare publică – procesul de consultare cu cetățenii, prin intermediul platformei citadini.ro, prin care utilizatorii platformei propun provocări și soluții în domeniul dezvoltării urbane, votează provocările și soluțiile altor utilizatori și se pot înscrie în Rețeaua Citadinilor, pentru a se implica și mai mult în procesul de consultare și elaborare a Politicii Urbane a României.

Depunere provocare și / sau soluție – semnalare a unei probleme din domeniul dezvoltării urbane, ce afectează dezvoltarea acelui oraș, precum și calitatea vieții cetățenilor, bazată pe o cunoaștere profundă a situației evidențiate, precum și a orașului în discuție; propunere a unei soluții ce vine în adresarea unei probleme specifice, dintr-un oraș din România, bazată pe cunoașterea în detaliu a acelei probleme.

Votare provocare și / sau soluție – procesul prin care utilizatorii pot vota provocări și soluții ce pot informa Politica Urbană.

Înscriere în Rețeaua Citadinilor – procesul prin care utilizatorii se pot înscrie într-o rețea de experți și oameni pasionați de dezvoltare urbană și / sau dornici să contribuie la creșterea sustenabilă a orașelor lor și la o calitate a vieții mai ridicată.

Termeni și condiții

  • Utilizatorii vor adopta un limbaj decent în timpul utilizării platformei, de exemplu, în ceea ce privește textul dezvoltat pentru a semnala provocări și soluții la probleme urbane cotidiene. În plus, este recomandat ca problemele și / sau soluțiile semnalate să fie explicate cât mai clar și logic. Sunt încurajate includerea de detalii tehnice, acolo unde este cazul, în situația în care acestea sunt funda